El Dorado

zaterdag 09 februari

De steenuilen zijn er ongetwijfeld verguld mee: hun nieuwe onderkomen ter vervanging van de kwijnende holle kastanjeboom die ze vorig jaar nog als nest hebben gebruikt. 

Nog staat de vier meter hoge stam van wat eens een kastanjeboom was overeind. Maar voor hoe lang nog? Ieder jaar rot hij verder in en het moment dat hij definitief het loodje gaat leggen lijkt niet ver meer weg. Om vast een alternatief te bieden hebben we vandaag een nestkast opgehangen in een tamme (gelukkig!) kastanje 10 meter verderop. Nu kunnen ze kiezen en als ze verstandig zijn ...

Het erf biedt overigens alles wat steenuilen begeren, tot en met een door de eigenaar zelf in elkaar gezette hangplek annex snackbar voor muizen (en steenuilen), in de handboeken ook wel een muizenruiter genoemd. Een simpele maar doeltreffende manier om de steenuilendis van verse voorraad te voorzien. De Spaanse conquistadores hebben het nooit gevonden, hun El Dorado ("Goudland"). De steenuilen wel, hier tegen de Duitse grens aan in Aalten. Een schitterende plek!

< Terug naar overzicht

Steenuilen rond Winterswijk