Muizen, muizen en nog eens muizen

zaterdag 19 mei

Wat we al een beetje vermoedden: 2012 is een goed muizenjaar. Bij bijna elk nest ligt wel een grote of kleine voorraad op consumptie te wachten.

Bosmuizen maken met 41 exemplaren bijna de helft uit, gevolgd door 22 veldmuizen, 16 huismuizen, 6 rosse woelen en ook 5 woelratten. Die zetten zoden aan de dijk, met meer dan 60 gram. Op de foto’s een selectie van wat we vandaag zagen liggen.

Goed om je muizenkennis te oefenen! Ook voor Martijn, de regiocontactpersoon van STONE voor Drenthe, die samen met zijn vrouw én steenuilmaatje Sarah, een dagje mee was.

In totaal hebben we nu al 90 muizen als prooirest aangetroffen. Bijna net zo veel als in de drie voorgaande jaren bij elkaar. En dan hebben we nog niet eens alles gehad.

Behalve muizen ook een paar vogels: een merel, een spreeuw en een geelgors. Wel jammer die laatste, maar ja, zo werkt het nu een keer. Opvallend was de vleermuis. Als een verfrommeld pakketje lag hij in de hoek van de kast, maar nog wel goed als vleermuis te herkennen. Eén keer eerder troffen we een vleermuis. Die konden we thuisbrengen als de kleine dwergvleermuis. Maar die was dan ook helemaal intact. Die van vandaag miste wat essentiële onderdelen, vandaar dat we het laten bij vleermuis spec. Oh ja, ook nog 7 kikkers en errruuuug veel meikevers.

< Terug naar overzicht

Steenuilen rond Winterswijk