Uilen 5 verschenen

woensdag 01 april

Velen hebben er lang naar uitgekeken: Uilen nummer 5!

 

 

In de week van maandag 13 april kunnen zij hun exemplaar in de bus verwachten. Zoals u gewend bent andermaal met boeiende artikelen en schitterende foto's. De steenuil komt uiteraard ruim aan bod met een interssant artikel over Poepulen in de Zak (Steenuilen in Zuid-Beveland, voor niet-ingewijden) van de hand van Peter Boelee en een uitgebreid artikel over het onderzoek naar de reproductie in een van de dichtsbevolkte (als het om steenuilen gaat) én best onderzochte delen van het land: de Achterhoek en Liemers. Voor het eerst ook een boeiend artikel over de velduil, onze landelijke zorgenkindje. Over hoe braaklegging en adequate bescherming tot herstel van een kleine populatie leidden.

Mocht u nog geen begunstiger zijn: dan is dit het moment. Begunstigers van STONE ontvangen Uilen namelijk ieder jaar gratis. Klik hier. Een los nummer bestellen kan uiteraard ook. Stuur dan een mailtje voorzien van uw naam en adres naar uilen@steenuil.nl. De kosten bedragen slechts € 8,50 voor Nederland en € 15,00 voor het buitenland (beide bedragen inclusief verzendkosten).

Voor de liefhebbers: er zijn nog een aantal exemplaren van nummer 4 beschikbaar. Heeft u interesse? Stuur dan een mailtje naar uilen@steenuil.nl met vermelding van uw naam en volledige adres. Vermeld ook dat het om Uilen 4 gaat. Uiteraard kunt u ook beide tegelijk bestellen. De kosten bedragen dan € 13,50 voor Nederland en € 20,00 voor het buitenland.

Uilen wordt overigens gemaakt in samenwerking met de Oehoewerkgroep en de Kerkuilenwerkgroep en financieel ondersteund door Vogelbescherming Nederland.

< Terug naar overzicht

Steenuilen rond Winterswijk