Verslag broedseizoen

woensdag 01 augustus

Met ingang van dit jaar pakken we een oude traditie weer op. Toen we in 1986 begonnen met broedbiologisch onderzoek maakten we, op een ouderwetse typemachine nog, een verslag van onze bevindingen. Wat een gepruts was dat nog. Kilometers correctielint, honderden afwrijfstipjes om een verspreidingskaartje te maken, met de hand op een tekenplankje en een speciale tekenpen (met heuse inkt, is dat nog verkrijgbaar?) grafiekjes tekenen, geen foto’s, maar wel veel geld om het te kopiëren en te verspreiden. Tot en met 1990 brachten we het op het om het op deze manier te doen. Daarna kwam de klad erin.

Inmiddels leven we al een aantal jaartjes in het digitale tijdperk en sinds dit jaar hebben we een prachtige site. We hoeven niets meer te drukken, maar kunnen alles snel en goedkoop digitaal verspreiden. Dus wat let ons een goede traditie weer op te pakken?

Hier treft u dan ook verslag over het afgelopen broedseizoen. Zo’n beetje alles komt aan de orde, van legselgrootte tot nestsucces en van aangetroffen prooien tot de conditie van de nestjongen. We wensen u veel leesplezier!

 

< Terug naar overzicht

Steenuilen rond Winterswijk