de site

Welkom op onze site

Een slimme Achterhoeker zei eens: hij die een passie heeft is rijk (a'j argens onmundig völle plezeer in hebt, buj rieke). Wi'j bunt rieke (wij zijn rijk), stinkend rieke zelfs. Steenuilen zijn onze passie.

Wij konden deze site realiseren met de Gouden Wimpel cheque van de Nationale Postcode Loterij. Het was een lang gekoesterde wens. Door middel van deze site  kunnen wij u immers kennis laten maken met onze passie.

U vindt er op de eerste plaats  informatie over de hoofdrolspeler de Stenuil en ons onderzoek ernaar. Veel van deze informatie vindt u achter 'lees meer ...' en onder de vetgedrukte woorden. Als u daarop klikt verschijnt er een nieuw scherm met extra informatie.  We  hebben ervoor gekozen veel met foto's te werken. Als u met de muis op een  foto gaat staan, verschijnt er een korte beschrijving. De meeste foto's zijn  door onszelf gemaakt, in andere gevallen is de naam van de fotograaf vermeld.

Een van de interessantste onderdelen wordt gevormd door het logboek. Hier  plaatsen we heel regelmatig, in het broedseizoen zelfs wekelijks, korte  berichtjes met veel foto's, over onze belevenissen in het veld. Van eind april  tot begin juli zijn we elke zaterdag op pad , nesten zoeken, eieren tellen,  jongen ringen en ... koffie drinken.

Speciaal voor de erfbewoners hebben we een database ingericht met informatie  over de broedresultaten en alle geringde steenuilen op het erf. Het simpelweg  intikken van het territoriumnummer volstaat om deze gegevens te voorschijn te halen.

Wij hopen dat u veel plezier beleeft aan het lezen en bekijken!

Ronald en Pascal

 

Steenuilen rond Winterswijk