de onderzoekers

 

gouden wimpel 2011Jubileumjaar 2011: twee keer in de prijzen

In 2011 zaten we 25 jaar "in de steenuilen". Het werd voor ons een jubileumjaar vol verrassingen. Maar liefst twee maal vielen we in de prijzen!

Gouden Wimpel (Nationale Postcode Loterij)

In een aflevering van het tv-programma Kanjers van Goud op RTL 4 (10 april 2011) werden wij verrast met de Gouden Wimpel van de Nationale Postcode Loterij. Wij waren voor deze onderscheiding voorgedragen door Vogelbescherming Nederland, één van de goede doelen van de Postcodeloterij. In de toelichting motiveert Vogelbescherming dat deze onderscheiding een erkenning is voor al het werk dat sinds de oprichting van STONE in 1997 is verzet en de resultaten die zijn geboekt.

Met de tv-uitzending is het beschermings- en onderzoekswerk aan de steenuil onder de aandacht gebracht van het grote publiek. Bij de Gouden Wimpel hoort een cheque van € 20.000,-, te besteden aan het werk voor de steenuil.

Lees verder >

Gouden Lepelaar (Vogelbescherming Nederland)

Tijdens de presentatie van ons boek 'De steenuil', op woensdagavond 14 december 2011, werden wij voor de tweede maal in 2011 verrast met een onderscheiding: de Gouden Lepelaar van Vogelbescherming Nederland. Deze landelijke onderscheiding wordt jaarlijks uitgereikt.

De beoordelingscommissie roemde bij de uitreiking " ... hun kwaliteit om samen te kunnen werken met alle betrokken partijen zoals wetenschappelijke onderzoeksinstituten, bewoners van het buitengebied en vogelwerkgroepen op lokaal niveau. Een dergelijke buitengewone inzet verdient een bijzondere waardering", aldus Jan Grotenhuis, bestuurslid van Vogelbescherming Nederland. 

Lees verder >

gouden lepelaar 2011

  

 

 

Steenuilen rond Winterswijk