Pascal

In 1986 kwam ik als jochie van 15 jaar bij de Vogelwerkgroep Zuidoost-Achterhoek. Een wereld ging voor mij open. Tot die tijd ging ik er altijd alleen op uit om vogels te kijken, maar nu kon ik samen op pad met andere enthousiastelingen. En bovendien maakte ik kennis met de steenuilen. Die hebben mij nooit meer losgelaten, ik ben er mee opgegroeid! Het veldwerk vind ik een bijzonder leuke bezigheid. Behalve dat het boeiend en zinvol is  (onderzoek en  bescherming) is gewoon heerlijk om er samen op uit te trekken. Het leuke contact met de vele erfbewoners maakt het compleet.

Ik ben altijd bijzonder geïnteresseerd geweest in het broedbiologisch onderzoek. Met name zaken als het bepalen van de leeftijd van jonge uiltjes aan de vleugellengte en de conditie op grond van het gewicht boeien mij. Op basis van onze eigen veldgegevens hebben we standaardmethodieken ontwikkeld die nu landelijk worden gebruikt. Daarmee hebben we intensief samengewerkt met professionals van bijvoorbeeld SOVON Vogelonderzoek Nederland. De Handleiding broedbiologisch onderzoek die STONE in 2011 heeft uitgebracht is een mooie mijlpaal.

Ook ik ben sinds de oprichting van STONE in 1997 intensief bij de club betrokken, als secretaris en als algemeen landelijk contactpersoon. Het is als een twee baan, maar geeft veel voldoening. De samenwerking met alle professionele clubs en de intensieve contacten met steenuilbeschermers en –onderzoekers in het hele land is erg stimulerend.

Steenuilen rond Winterswijk